Kanata Invest Corporation cere, din nou, Schimbarea conducerii „Cemacon”

Kanata Invest Corporation, care deţine 6,02% din producătorul de cărămizi Cemacon (CEON) a solicitat, din nou, convocarea acţionarilor pentru schimbarea Consiliului de Administraţie al companiei, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Recent, CA-ul „Cemacon” a res¬pins prima cerere în acest sens formulată de Kanata Invest Corporation.
Atunci, CA-ul Cemacon a trans¬mis că a constatat că cererea de convocare a AGA nu a fost făcută în conformitate cu prevederile legale aplicabile şi a decis să solicite documente suplimentare.
Firma Kanata Invest Corporation, care se ocupă cu dezvoltarea imobiliară, este deţinută de Daniel Almăşan, şi a fost înfiinţată la începutul anului 2015.
De asemenea, Kanata Invest Corporation a achiziţionat şi un pachet de 5% din acţiunile producătorului de software pentru brokerii de asigurări Life is Hard (LIH), listat pe sistemul alternativ de tranza¬cţionare al BVB AeRO.
Cemacon a trecut, în ultimii ani, printr-un proces de restructurare a creditelor neperformante, agreat, în 2013, cu banca finanţatoare BCR.
În noiembrie 2013, „Cemacon”, acţionarii săi majoritari şi Banca Comercială Română au semnat un acord de principiu privind restructurarea pachetului de credite de aproximativ 30 milioane de euro. La finalul lui 2013, banca a cesionat 12 milioane de euro din creditul societăţii către Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A. (BOF) cu sediul în Olanda, fond la care banca avea o participaţie de 83,33%, care ulterior a fost transferată către Erste Bank, restul fiind în posesia omului de afaceri Florin Pogonaru.
În iulie 2015, fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund a intrat în acţionariatul producătorului de cărămizi „Cemacon”, după ce şi-a convertit în titluri creanţa de 12 milioane de euro. Fondul deţine acum 27,9% din „Cemacon”.

Detalii


Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.